Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen sağanak yağışlara ilişkin son tahminlerini açıkladı. Türkiye'nin birçok bölgesinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. İşte detaylar...

Yağışlı Hava Dalgalanması

Meteoroloji'nin raporuna göre, ülkemizin büyük bölümü parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu (Mardin hariç) ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Ayrıca Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Sabah saatlerinden sonra Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarıları

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara’nın güneybatısında beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz