Memurların 2025 yılı fazla mesai ücretleri açıklandı…

Memurların 2025 yılı fazla mesai ücretleri açıklandı…

Devlet memurlarının 1 Ocak 2025’ten itibaren alacakları fazla mesai ücretleri, 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile netleşti.

Yapılan düzenleme ile birlikte saatlik fazla mesai ücreti %26,7 oranında artış göstererek 10,10 TL'den 12,80 TL'ye yükselecek.

Fazla mesai ücretleri, belirli çalışma saatleri ile sınırlı tutulmuş durumda. Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele, ayda 90 saat, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere ise 60 saat fazla mesai ücreti ödenecek. Bu gruptaki çalışanlar için saatlik ücret, 10,70 TL'den 13,60 TL'ye yükselecek.

Eğitim ve yurt personeline özel düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı meslek yüksekokulları ve teknik orta öğretim kurumlarında görevli idari personel, yasal çalışma saatlerinin bitiminden sonra yaptıkları fazla çalışma için ayda 100 saati geçmemek kaydıyla 21,80 TL alacak. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda çalışan personel içinse 90 saati aşmamak kaydıyla saat başı 12,80 TL ek ödeme yapılacak.

Yurt içi gündelik ve tazminat tutarları

Yeni yıl ile birlikte yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da revize edildi. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcıları için ödenecek yurt içi gündelik tutarı 500 TL'den 715 TL'ye, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve bakanlar içinse 480 TL'den 686 TL'ye çıkacak. Ek göstergesi 8000 ve üzeri kadrolardaki memurlar için yurt içi gündelik tutarı 680 TL olarak belirlenirken, en alt kademedeki memura ise 600 TL ödenecek.

2025 yılı için yapılan bu düzenlemeler, devlet memurlarının çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve motivasyonlarını artırmayı amaçlıyor. Yeni ücret düzenlemeleri, kamu çalışanlarının mali durumlarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz