İstanbul'a kış kapıda: Hissedilen sıcaklık 10 dereceye düşecek…

İstanbul'a kış kapıda: Hissedilen sıcaklık 10 dereceye düşecek…

İstanbul’da kış mevsiminin ilk etkileri hissedilmeye başlandı. Rusya'dan gelen soğuk hava akımları, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde sıcaklıkları 8 derece kadar düşürdü.

Hissedilen sıcaklığın 10 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul da dahil olmak üzere 13 il için sarı kodlu uyarılar yaptı ve kuvvetli yağışların etkili olacağını duyurdu.

İstanbul'da hava durumu

Dün 19 dereceye kadar yükselen sıcaklık, bugün itibarıyla 15 dereceye gerileyecek. Kuvvetli rüzgarlar, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde hissedilen sıcaklığı daha da düşürecek. Kentin bazı yerlerinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Bu durum, özellikle dışarıda çalışanlar için zorlu bir gün yaratabilir.

Soğuk hava ne kadar sürecek?

Meteoroloji uzmanları, soğuk hava dalgasının Türkiye genelinde 3 gün boyunca etkili olacağını öngörüyor. Pazar gününden itibaren sıcaklıkların tekrar Ekim ayı ortalaması seviyelerine yükselebileceği tahmin ediliyor. Dilek Çalışkan, “Kışın ilk izleri Kartalkaya ve Uludağ’da karla buluşabilir” dedi. Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi’nde de sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor.

Sarı kodlu uyarılar ve dikkat edilmesi gerekenler

Meteoroloji, Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman ve Iğdır için sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu bölgelerde, yerel olarak etkili olacak yağışlar bekleniyor.

İzmir ve Bodrum gibi yazlık bölgelerde de soğuk hava hissedilecek. İzmir'de sıcaklık 17 derece, Bodrum'da ise 19 derece olarak ölçülmesi bekleniyor. Güçlü poyraz rüzgarları, kıyı kesimlerinde saatte 50 km'yi aşabilecek.

Kışa hazırlık yapmanın tam zamanı! Hem İstanbul'da hem de diğer illerde hava koşullarına dikkat edilmeli.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz