Fiat Egea’nın egzozundan çıkan siyah madde aslında neymiş!

Fiat Egea’nın egzozundan çıkan siyah madde aslında neymiş!

Fiat Egea’nın egzozundan çıkan madde sosyal medyada gündem yarattı. Son günlerde çekilen bir videoda Fiat marka arabanın Egea modelinin egzozundan yabancı bir madde çıktığı görüntülendi. Herkes bu maddenin ne olduğunu merak etmeye başladı. İşte detaylar..

Egzozdan çıkan siyah madde nedir?

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bir video tüm otomobil sahiplerini hayrete düşürdü. Fiat Egea model bir aracın görülen o ki egzozundan kilolarca katı yağ formunda bir maddenin çıkarıldığı görüldü. Fakat bu görüntü aracın çok büyük bir problemle karşı karşıya olduğunu düşündürdü. Fakat görüntüyü inceleyen uzmanlar bu olayın gerçeğinin farklı olduğunu belirtti.

Çekilen videoda görülen bu maddenin aslında aracın egzoz sistemindeki partikül filtresinin (DPF) temizlenmesi durumda ortaya çıktığını belirtiyor. Partikül Filtresinin dizel araçlarda egzoz emisyonlarını azaltmak için kullanılan bir filtre olduğu türü olduğu açıklandı. Bu filtre sayesinde zamanla biriken kurum ve partiküller yakılarak temizleniyor.

Bu durumda belirli aralıklarla özel bir işlemle temizlenmek zorundadır. Videoyu izleyen uzmanlar video görülen işlemin DPF temizliğinin profesyonel yöntemle yapıldığını ve aracın herhangi bir arızanın olmadığını ifade ettiler. Ancak tüm araç sahipleri videoyu izleyince endişelendiler. DPF bakımının önemini anlayan araç sahipleri bu bakıma daha bilinçli bakacaklarını ifade ettiler.

DPF bakımı neden bu kadar önemlidir?

Çekilen bir videoda görüntülenen aracın egzozundan çıkan siyah madde vatandaşı korkuttu. Fakat işin gerçeği öğrenildiğinde araç sahibi olan vatandaşlar araç bakımlarının önemini bir kez daha anladı.

DPF filtreleri bakımı olduğu anlaşılan video, vatandaş bu bakımın ne olduğunu ve neden önemli olduğunu öğrenmek istiyor. DPF filtreleri dizel araçların çevreye verdiği zararı azaltmada kritik bir rol oynuyor. Fakat zamanında temizlenmediğinde araçlarda performans düşüklüğüne neden olabiliyor. Bunun yanında yakıt tüketiminde artış ve hatta motor arızalarına bile yol açabiliyor.

Bu istinaden uzmanlar araç üreticilerinin önerdiği zamanlarda tüm bakımlar olduğu gibi DPF temizliğinin de yapılmasını öneriyor. Daha uzun ömürlü araçlar için tüm bakımlar oldu önemli diye de ifadelerini sonlandırıyorlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz