Emekli aylığını 17-18-20-21-1’inde alanlar dikkat! Maaş takviminde yeni bir değişiklik yapıldı!

Emekli aylığını 17-18-20-21-1’inde alanlar dikkat! Maaş takviminde yeni bir değişiklik yapıldı!

Emekliler, maaşlarına ilave olarak her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen bayram ikramiyeleriyle bir nebze de olsa mutlu oluyorlar. Geçen seneye göre bu sene 3 bin TL’ye yükselen emekli ikramiyesi, emeklilerin bayram sevincinin müjdecisi haline geldi.

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle beraber, emekliler için en önemli konular arasında yer alan bayram ikramiyelerinin ödeme zamanı farklı oluyor. Geçen senenin deneyimlerine bakarak, bu sene için ödeme programı ile ilgili öngörüler yapılabilir. 2023’te Ramazan Bayramı öncesi yapılan ödemeler gibi, bu sene de emeklilerin ikramiyeleri bayram öncesi hesaplarına geçmişti. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı dikkate alındığında, 10-14 Haziran arasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olan kişilerin hesaplarına ikramiyelerin yatırılacağı düşünülüyor. Fakat, resmi bir açıklama gelmeden bu tarihlerin doğruluğundan emin olmak için beklememiz gerekecek.

17 Haziran öncesi yatabilir

Kurban Bayramı’na denk gelecek olan emekli maaş ödemeleri de bu heyecanlandıran döneme ayak uydurup biraz daha erkene alınabilir. Genel de maaş ödemeleri için belirlenen tarihlerin, bayram tatili sebebiyle öne alınması, emeklilerin bayramdan önce maddi olarak daha rahat bir döneme girmelerini sağlayacaktır. Bu durumda, Haziran ayı içinde yapılması planlanan emekli maaş ödemelerinin, 17 Haziran öncesi gerçekleşme ihtimali son derece yüksek görünüyor. Ancak, kesin bir bilgiye ulaşmak için resmi açıklamaların yapılmasını beklemekte yarar olacaktır.

Emekliler, her sene olduğu gibi bu sene de bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri ile alakalı olarak heyecan içindeler. Geçtiğimiz seneye kıyasla artış gösteren ikramiye tutarı, emeklilerin maddi zorluklarını biraz da olsa hafifletecek özelliktedir. Kurban Bayramı’ ndan önce ödenmesi planlanan olan bu ikramiye, emeklilerin bayram mutluluğuna bir katkı daha sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz