Ticaret Bakanlığı ceza kesti: Sahte yetkili servislere 15 milyon lira!

Ticaret Bakanlığı ceza kesti: Sahte yetkili servislere 15 milyon lira!

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislere yönelik sıkı denetimlerin ve Reklam Kurulu incelemelerinin ardından son iki yılda toplamda 15 milyon lira ceza uyguladığını duyurdu.

Denetimlerin Sonucu

Özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonları gibi ürünlere yönelik hizmet veren sahte yetkili servisler, tüketicileri mağdur etmekteydi. Yetkili olmamalarına rağmen kendilerini tanıtarak hizmet sunan bu sahte servisler, tüketicileri yanıltıyor ve haklarında yasal işlem başlatılıyor.

Ceza Miktarı

İki yıllık süreçte yapılan denetimler ve incelemeler sonucunda sahte yetkili servislere toplamda 15 milyon lira ceza kesildi. Ticaret Bakanlığı, bu adımlarla tüketicilerin korunmasını ve haksız uygulamaların önlenmesini amaçlıyor.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Özellikle, yetkili servis bilgilerini kontrol etmek için bakanlık tarafından oluşturulan Servis Bilgi Sistemi'ni (SERBİS) kullanmaları önem taşıyor. Ayrıca, internet aramalarında üst sıralarda çıkan servislerin reklamlarına ve internet sitelerine güvenmemeleri ve üretici veya ithalatçı firmanın resmi kaynaklarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Şikayetler ve İletişim

Tüketicilerin sahte yetkili servislerle ilgili şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden iletebilecekleri belirtiliyor. Bakanlık, tüketicileri korumak ve haksız uygulamalarla mücadele etmek adına denetimlerin süreceğini ve gerekli yaptırımların devam edeceğini vurguluyor. Bu şekilde, tüketicilerin hakları korunarak güvenli bir alışveriş ortamı sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz