İstanbul ve Ankara'dan sonra şimdi de o şehirde ekmek fiyatlarına zam yolda!

İstanbul ve Ankara'dan sonra şimdi de o şehirde ekmek fiyatlarına zam yolda!

İzmir'de ekmek fiyatlarına yapılan zam kararı, yaklaşık 4,5 milyon kişiyi etkileyecek. Fırıncılar, artan maliyetler sebebiyle ekmeğin fiyatını 10 TL olarak belirledi. Bu kararın Ticaret Bakanlığı onayının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İzmir'deki fırıncılar, artan maliyetler sebebiyle ekmek fiyatlarına zam yapılmasına dair kararı aldı. Bu karar, Ocak ayında alınması beklenirken, Mayıs ayında komisyondan geçerek onaylandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin komisyonunda onaylanan yeni tarife ile 200 gramlık ekmek fiyatı 10 TL olarak belirlendi. Karar, kentte yaşayan yaklaşık 4,5 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek.

Maliyet Artışları Zammı Kaçınılmaz Kıldı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin 17 Mayıs'ta gerçekleştirdiği toplantıda, ekmek fiyatlarının yeniden düzenlenmesi için bir oylama yapıldı. İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, toplantıda, ocak ayında yapılması planlanan zammın, maliyet artışları ve ekonomik zorluklar nedeniyle bu tarihe kadar ertelendiğini belirtti. Ekonomik dalgalanmalar ve maliyet artışları, fırıncıları bu zammı yapmaya zorladı.

Bakanlık onayı bekliyor

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin aldığı karar, Ticaret Bakanlığı'nın onayını bekliyor. Bakanlık onayı ile birlikte, 200 gramlık ekmek İzmir'de 10 TL'den satılacak. Fırıncılar, bu fiyat artışının sadece maliyetlerini karşılamaya yeteceğini, kar marjlarının ise düşük kalacağını ifade ediyorlar. Sektördeki eleman sıkıntısı gibi diğer sorunlar da zammın ardındaki etkenler arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz