Ev sahipleri ve kiracılar için yeni sistem başlıyor: O tarihten itibaren uygulanacak!

Ev sahipleri ve kiracılar için yeni sistem başlıyor: O tarihten itibaren uygulanacak!

Ev sahipleri ve kiracılar için oldukça önemli olan kira zamları artık yeni bir sisteme göre belirlenecek. Peki, bu yeni düzenleme neyi öngörüyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, kira zamları artık piyasa koşullarına göre şekillenecek. Yüzde 25 zam sınırı, geçerliliğini yitiriyor.

Yeni Sistem Detayları Ortaya Çıktı

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, yeni sistemi duyurdu. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla itibaren kira zamlarının TÜFE'nin son 12 aylık ortalamasına bakılarak belirlenecektir.

Kiracıların Hakları ve Sorumlulukları

Yeni düzenlemeye göre, kiracıların TÜFE oranındaki artışı yetersiz bulmaları durumunda ev sahipleriyle farklı bir yasal işlem yapma hakları bulunmuyor. Bu durumda, kiracılar yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olacaklar.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Nisan ayı enflasyon verilerine göre, TÜFE bir önceki aya göre %3,18 artış gösterdi. On iki aylık ortalamalara bakıldığında ise bu oran %59,64 olarak kaydedildi. Bu veriler, kira zamlarının belirlenmesinde temel alınacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz