Ekmek zamlarında yeni fiyat listesi açıklandı!

Ekmek zamlarında yeni fiyat listesi açıklandı!

Tüm sektörlerde olduğu gibi üretim maliyetlerinin artması ekmek fiyatlarının da artmasına neden oldu. çeşitli şehirlerden bu açıklamaya istinaden zam haberleri gelmeye başladı. Detaylar haberin devamında…

Temelinde enflasyon sebepli olarak tüm ürün ve hizmetlerde gün gün zam haberlerini duyuyoruz. Bu yapılan zamlar karşısında vatandaş fazlasıyla üzgün. Yapılan zamlar gün gün halka açıklanıyor ve vatandaş artık bu haberlerin yakından takipçisi olmuş durumda.

Ekmek fiyatlarına zam yapıldı!

Gün içerisinde hanemize en çok giren ürün tartışmasız ekmektir. Fakat ekmek fiyatları da zam üstüne zam oluyor bir türlü düşmek bilmiyor. Elbette üretici de bu durumdan oldukça şikayetçi. Üretim maliyetlerinin artması nedeniyle ekmek fiyatlarının artışının sürmesi ve bazı şehirlerden de zam açıklamalarının gelmeye devam etmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde yine bir zam konusu gündeme gelmişti. Fakat bu seferki ekmeğin fiyatının zamlanması değil ekmeğin gramajının düşürülmesi olarak yansıtıldığını görüyoruz.

Bu açıklamamıza bir örnek verecek olursak Bursa’da yapılan yeni düzenlemelerde 250 gram ekmek 10 TL’den satılırken yeni açıklanan tarifeye göre bu ekmeğin ağırlığı 200 grama indirilmiş durumdadır.

Ekmeklerin gramajı mı değişiyor?

Yukarıda belirttiğimiz gibi Bursa’da yapılan yeni düzenlemeyle 10 TL’lik ekmeği 250 gramdan 200 grama indirmiş durumdadırlar. Bu yeni tarife 15 Mayıs itibari ile uygulamaya başlandığını da açıklamış bulunuyorlar. Bunun yanında tam buğday ekmeği, sarı buğday ekmeği, kepekli ekmek ve çavdar ekmeğinin fiyatı aynı kalacak fakat bu ekmeklerin 400 gram olan gramajları 300 grama düşürülecektir. Yapılan bu haberle ekmek fiyatlarının doğrudan değil fakat dolaylı olarak zamlandığını görebiliriz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz