Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan dolandırıcılık uyarısı!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan dolandırıcılık uyarısı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi.

Son dönemde, bazı kişilerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin olarak SMS ve telefonla iletişime geçerek, IBAN numarası paylaşarak ödemelerin yapılmasını talep ettiği tespit edildi. SGK, bu tür mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Dolandırıcılık metotları ve riskler

Van SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, dolandırıcıların yöntemlerini detaylandırarak, “Bu kişiler, vatandaşları arayıp borçlarını ödemeleri için IBAN numarası veriyorlar. Eğer bu talebe uyulmazsa, icra takibi tehdidinde bulunuyorlar” dedi. Göksoy, dolandırıcılığa maruz kalmamak için vatandaşların, gelen mesaj ve aramalara karşı dikkatli olmalarını önemle hatırlattı.

Doğru ödeme yöntemleri

SGK, GSS borcu olanların, yalnızca resmi kanallar üzerinden ödeme yapmalarını öneriyor. Vatandaşlar, borçlarını anlaşmalı bankalardan, bankamatik, internet veya mobil bankacılık aracılığıyla ya da e-Devlet sistemi üzerinden, yalnızca TC kimlik numarası ile ödeyebilir.

  • Anlaşmalı bankalar
  • Bankamatik
  • İnternet bankacılığı
  • Mobil bankacılık
  • e-Devlet üzerinden ödeme

Göksoy, dolandırıcılığın önlenmesi için vatandaşların bu yöntemler dışında gelen IBAN numaralarına para aktarımında bulunmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Bu tür dolandırıcılık girişimlerinin artması, SGK'nın vatandaşları bilgilendirme ihtiyacını artırıyor. SGK, güvenilir olmayan kaynaklardan gelen mesaj ve aramalara karşı her zaman dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, vatandaşları resmi iletişim kanallarını kullanmaya teşvik ediyor. Unutmayın, dolandırıcılığa maruz kalmamak için dikkatli olmak en önemli adımdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz