Aile Bakanlığı’ndan evde bakım yardımına büyük zam!

Aile Bakanlığı’ndan evde bakım yardımına büyük zam!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım yardımı ödemelerine 857 TL’lik bir zam yapıldığını duyurdu.

Yapılacak artışla birlikte, hak sahiplerinin aylık alacağı yardım miktarı 9 bin 934 TL'ye yükselecek. Bu zam, 6 aylık enflasyon farkının belirlenmesiyle birlikte hayata geçiriliyor.

Aylık yardım miktarı artıyor

Mevcut durumda, evde bakım yardımının miktarı 9 bin 077 TL olarak ödeniyordu. Bakanlık, yeni enflasyon oranları doğrultusunda bu ödemelerin artırılacağını belirtirken, 3 Temmuz’da açıklanan veriler doğrultusunda yapılan düzenlemelerin yıl boyunca devam edeceği vurgulandı. Yüksek enflasyon nedeniyle, sosyal yardım ödemelerine genellikle yılda iki defa zam yapılması alışkanlık haline geldi.

Enflasyon farkı ve yardımların etkisi

Bakanlık, Orta Vadeli Program’da (OVP) açıklanan 6 aylık enflasyon farkının %41,50 olması durumunda memur maaşlarının da %9,44 oranında artacağını ifade etti. Bu artış, sosyal yardımlara da yansıyarak evde bakım aylığını 857 TL artıracak.

Başvuru şartları ve süreç

Evde bakım yardımından faydalanmak isteyenlerin belirli kriterleri sağlaması gerekiyor. Başvuru yapabilmek için:

  • Hane halkı gelir kriterinin uygun olması,
  • Bakıma muhtaçlık durumu,
  • Ağır engelli olduğunu belgeleyen bir sağlık kurulu raporu gerekmektedir.

Hane halkının toplam net geliri, engelli bireyler de dahil edilerek, aile bireylerine bölünecektir. Başvurular, ikamet edilen bölgedeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya ilçe müdürlüklerine yapılmalıdır.

Bu yeni düzenlemeler, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan bireyler için önemli bir destek sağlamaktadır. Aile Bakanlığı'nın yaptığı bu artış, sosyal yardımların artan yaşam koşullarına göre güncellenmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir. Hak sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için sunulan bu yardımlar, toplumsal dayanışmanın önemli bir göstergesi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz