Abdullah Çiftçi'nin Diyarbakır Valiliği'ne Atanması Bekleniyor

Abdullah Çiftçi'nin Diyarbakır Valiliği'ne Atanması Bekleniyor

Abdullah Çiftçi'nin Diyarbakır Valiliği'ne Atanması Bekleniyor

www.kamuajans.net - Diyarbakır'da Görev Değişikliği

2018 yılından beri Diyarbakır'da çeşitli görevlerde bulunan Abdullah Çiftçi, Sur Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2022 yılında Diyarbakır'da Vali Yardımcısı olarak göreve başlayan Çiftçi, bu süreçte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini de üstlendi. 25 Haziran 2024 tarihinde yaş haddinden emekli olan Ali İhsan Su'nun yerine Diyarbakır Valiliği görevine vekaleten bakan Çiftçi'nin ismi, Diyarbakır Valiliği için geçiyor. 2024 Valiler Kararnamesi'nde Abdullah Çiftçi'nin Diyarbakır Valiliği'ne atanması durumunda başka bir ile vali olarak atanması bekleniyor. Gözler, Resmi Gazete'de yayımlanacak kararnamede.

Abdullah Çiftçi Kimdir?

Abdullah Çiftçi, 1978 yılında Batman’ın Sason ilçesinde doğdu. İlkokulu Sason’da, ortaokul ve liseyi ise Muş’ta okudu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çiftçi, 2002-2004 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda Vergi Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. 2004 yılında Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'nı kazanarak Muş Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Dil eğitimini Almanya’da tamamlayan Abdullah Çiftçi, evli ve üç çocuk babasıdır. 02.05.2018 tarihinde geçici olarak başladığı Sur Kaymakamlığı görevine, 14.09.2018 tarihinde asaleten atanmıştır.

2024 Valiler Kararnamesi Hakkında Beklentiler

2024 Valiler Kararnamesi, birçok ilde önemli değişiklikler getirecek. Abdullah Çiftçi’nin Diyarbakır Valiliği’ne atanıp atanmayacağı merakla beklenirken, diğer illerde de valilik atamaları ve değişikliklerin nasıl olacağı Resmi Gazete’de yayımlanacak kararnamede netlik kazanacak.

Bu gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz