Yükseliş rüzgârı: Altın fiyatları tırmanışta!

Yükseliş rüzgârı: Altın fiyatları tırmanışta!

Kapalıçarşı, son günlerde artan jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatlarında rekor bir artış yaşandı.

Çeyrek altın 5 bin 40 lira, Cumhuriyet altını ise 20 bin 100 liradan işlem görüyor. Altının gram fiyatı da 2 bin 932 lira ile yeni bir zirveye ulaştı.

Dün düşüş yaşandı, bugün yükseliş

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak altın gram fiyatı 2 bin 917 liradan kapanmıştı. Ancak yeni güne yükselişle başlayan gram altın, sabah saatlerinde %0,5 artışla 2 bin 932 lira seviyesine çıktı. Aynı zamanda, ons fiyatı da %0,3 artışla 2 bin 663 dolardan işlem görmeye başladı.

Fiziki piyasada talep patlaması

Kapalıçarşı'da fiziki gram altın satış fiyatı 3 bin 105 lira ile rekor kırarken, iki piyasa arasındaki makas %5 civarına açıldı. Sektör temsilcileri, savaş korkularının etkisiyle altın satanların sayısının azaldığını, buna karşın fiziki altın talebinin arttığını belirtti. İthalat kotasının devreye girmesiyle birlikte, fiyatlar üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluştu.

Gözler ekonomik verilerde

Analistler, bugünün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'deki tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazanç verilerinin dikkatle izleneceğini ifade etti. Teknik açıdan altının ons fiyatının 2 bin 630 dolarda destek bulması, 2 bin 680 dolarda ise dirençle karşılaşması bekleniyor.

Kapalıçarşı'daki bu fiyat artışları, tüketiciler ve yatırımcılar için büyük bir belirsizlik yaratıyor. Jeopolitik risklerin etkisiyle yükselen altın fiyatları, yatırım stratejilerini yeniden gözden geçirmeyi gerektiriyor. Tüketicilerin, altın alımında dikkatli olmaları ve piyasa gelişmelerini yakından takip etmeleri öneriliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz