SGK'dan sahte sigortalılara hamle: Emeklilikleri iptal edildi!

SGK'dan sahte sigortalılara hamle: Emeklilikleri iptal edildi!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte sigorta ve prim usulsüzlüklerine yönelik 2023 yılında başlattığı kapsamlı araştırmayı tamamladı. Haziran 2024'te sonuçlanan bu araştırma neticesinde 50 bin kişinin emekliliği iptal edildi.

Sahte Sigorta

2008 yılına kadar eksik primler topluca yatırılarak emeklilik sağlanabiliyordu. Ancak, bu uygulama 2008'de sona erdi. Bu durumdan etkilenmemek için birçok vatandaş, iş yerlerine başvurarak primlerini SGK'ya ödemek istedi. Ancak bu süreçte iki tür sahtecilik ortaya çıktı.

SGK’nın Tespitleri

Bazı vatandaşlar, çalışmadıkları halde iş yerlerinde çalışıyormuş gibi gösterilerek primlerini yatırdı. Diğer yandan, bazı iş yerleri ise bu durumdan faydalanarak vatandaşları kendi bünyelerinde çalıştırıyormuş gibi gösterip hem vatandaşlardan hem de devletten ödenek aldı.

Emeklilik İptalinde Sahte Sigorta Detayları

SGK müfettişleri, uzun yıllar boyunca devam eden bu usulsüzlükleri araştırdı. 2023 yılında başlatılan soruşturma, 2024 yılında tamamlandı ve binlerce vatandaşın emekliliği iptal edildi. Usulsüzlük yapan şirketlerden emekli olan tüm vatandaşların emeklilikleri iptal edilince, mağduriyetler gün yüzüne çıktı.

SGK, çalışmasına rağmen usulsüzlük sürecinden geçen vatandaşlardan, o dönemlerde şirkette çalıştıklarına dair kesin kanıtlar istedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum