Meteoroloji uyardı: İstanbul ve 14 kentte sağanak ve dolu alarmı!

Meteoroloji uyardı: İstanbul ve 14 kentte sağanak ve dolu alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahminlere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörüyor.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere 11 kent için sarı alarm verildi. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağı belirtilirken, dolu yağışı uyarıları dikkat çekiyor. İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışlar, özellikle Bahçelievler ve Yenibosna gibi bölgelerde su birikintilerine neden oldu. İş çıkışı vatandaşlar, yağışın etkisiyle zor anlar yaşadı. Sultangazi ve Bağcılar'da ise bazı yollar göle dönerek trafiği aksattı.

Bursa'da da etkili olan sağanak yağışlar, şehir genelinde 30 dakika içinde 100'den fazla şimşeğin görülmesine sebep oldu. Özellikle merkezde metrekareye 3 saatte 44 kilogram yağış düştü. Yağışlar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 80'in üzerinde su baskını ihbarına müdahale etti.

Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Ercan Özel, yağışların zarar verdiği Koyunhisar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Özel, belediye ekiplerinin zarar tespit çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

Meteoroloji, Batı Karadeniz'in bazı bölgeleri ile Marmara'nın doğusunda ve İç Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli yağışların etkili olabileceğini duyurdu. Rüzgarın da Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde kuzeybatı yönlerinden 30-50 km/saat hızla eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji ve yerel yönetimler, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle sağanak yağışların yol açabileceği su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Bu haberde, Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar ve dolu uyarıları hakkında güncel bilgiler yer alıyor. Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre, önümüzdeki saatlerde yağışların etkisini artırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz