Meteoroloji o illeri sarı kodla uyardı: İşte 30 Haziran hava durumu raporu!

Meteoroloji o illeri sarı kodla uyardı: İşte 30 Haziran hava durumu raporu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor. Bu tahminler doğrultusunda 30 Haziran Pazar günü için 6 ilde sarı kodlu uyarı verildi.

Batı Kesimlerde Fırtına Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmeler, batı kesimlerin serin ve rüzgarlı havanın etkisine gireceğini gösteriyor. Bu kapsamda, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa illerine sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi bulunuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Türkiye Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki hava durumu tahminlerini de paylaştı. Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Burdur, Sivas, Sinop, Tokat, Van çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde ise yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Bu yağışların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji, Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (30-60 km/saat) beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

İstanbul Hava Durumu

İstanbul'da hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği bekleniyor.

Ankara Hava Durumu

Ankara'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey-kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum