Meteoroloji hava tahmin raporu: O illerde sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji hava tahmin raporu: O illerde sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yeni bir hava durumu uyarısı yayımladı. Özellikle Trakya’dan başlayacak olan yağışlar, İstanbul ve Marmara Bölgesi’ni de etkisi altına alacak. İşte detaylar ve tahminler...

Sağanak Yağış Bekleniyor

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar gibi illerde yağışlar etkili olacak.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artış olması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise kuzey, iç ve güney kesimlerde hafif eserken, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

İstanbul’a Yağış Geliyor

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, Perşembe günü Trakya’dan başlayacak olan yağışlar İstanbul’a da ulaşacak. Marmara ve Ege bölgelerinde de yağmur bekleniyor. İstanbul, uzun bir aradan sonra yağmur alacak ve sıcaklıklar normalin üzerinde seyredecek.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Özellikle İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Yağışlar ve rüzgar etkileriyle ilgili güncel bilgileri takip etmek önem arz ediyor.

Bu doğrultuda, bölge sakinlerinin meteorolojik uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirleri alması tavsiye ediliyor. Hava koşullarına uygun hazırlıklar yaparak günlük yaşamı planlamak önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum