Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte beklenen zam oranları!

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte beklenen zam oranları!

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte, memur ve emekliler maaşlarına yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor. Bu artışlar, enflasyon verilerine ve toplu sözleşme anlaşmalarına bağlı olarak belirleniyor. İşte beklenen zam oranları...

Memur ve Emekli Maaşlarına Zam Oranları

Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları, toplu sözleşme hükümleri ve TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verilerine dayanıyor. Bu veriler, maaşlara eklenecek enflasyon farkını belirleyecek ve böylece zam oranları netleşecek.

Enflasyon Verileri

Memur ve emeklilerin maaşlarına eklenecek enflasyon farkı, ilk 6 aylık enflasyon oranına göre hesaplanacak. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 22.72 olarak açıklanmıştı. Haziran ayı enflasyon oranının eklenmesiyle birlikte toplam enflasyon farkı ortaya çıkacak.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre Haziran enflasyon oranı yüzde 2.52 olarak tahmin ediliyor. Bu durumda, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.81 olacak ve memurların maaşlarına yüzde 9.4 enflasyon farkı eklenecek. Finansal Kurumlar Birliği Ekonomik Görünüm Anketi'ne göre ise Haziran enflasyon tahmini yüzde 3.17. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 26.61 olacak ve enflasyon farkı yüzde 9.57'ye ulaşacak.

Muhtemel Yeni Maaşlar

Zam oranlarına göre, memur ve emekli maaşlarında önemli artışlar bekleniyor. İşte bazı meslek grupları için muhtemel yeni maaşlar:

  • Öğretmen (1/4): 39,781 TL'den 47,872 TL'ye
  • Polis (8/1): 44,292 TL'den 53,300 TL'ye
  • Hemşire (5/1): 40,179 TL'den 48,351 TL'ye
  • Mühendis (1/4): 50,869 TL'den 61,215 TL'ye
  • En Düşük Memur Emeklisi Aylığı: 14,741 TL'den 17,739 TL'ye

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranları da Temmuz ayında netleşecek. İlk 6 aylık enflasyon oranında zam alacak olan bu gruplar, ek bir refah payı düzenlemesi yapılmazsa memur ve memur emeklilerinden farklı oranlarda zam alacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

5 Yorum