Marketlerde nakit ödeme tarihe karışıyor! Uygulama o tarihte başlayacak!

Marketlerde nakit ödeme tarihe karışıyor! Uygulama o tarihte başlayacak!

Türkiye'deki süpermarket zinciri FİLE, alışverişlerde devrim niteliğinde bir adım atıyor. Nakit para kullanımının sonlanacağı bu yeni uygulama, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar...

FİLE Market’ten Büyük Değişiklik

BİM’in gurme markası FİLE, ödeme yöntemlerinde önemli bir değişikliğe giderek nakit parayı kabul etmeyeceğini duyurdu. Artık alışverişlerde sadece kredi kartı ve banka kartı geçerli olacak. Bu radikal karar, özellikle nakit kullanmayı tercih eden müşteriler arasında tartışma konusu oldu.

Nakit Ödeme Tarihe Karışıyor

FİLE Market tarafından yapılan açıklamada, "08.07.2024 tarihinden itibaren, mağazalarımızda daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi sunmak amacıyla sadece kredi ve banka kartları ile ödeme kabul edilecektir" ifadeleri kullanıldı. Bu yenilik, alışveriş sürecini hızlandırmayı ve hijyen standartlarını artırmayı hedefliyor.

Ankara’da Pilot Uygulama Başlıyor

Yeni ödeme sistemi, ilk etapta Ankara’da en yoğun kredi kartı kullanımının olduğu üç şubede devreye girecek. 8 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlanacak olan bu sistem, ilerleyen dönemde diğer şubelere de yayılacak.

Karar, sosyal medyada geniş yankı buldu. Özellikle kredi kartı kullanmayan müşteriler tarafından eleştirilirken, bazı müşteriler ise yeniliği olumlu karşıladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz