Doğalgaz kullanıcılarını ilgilendiriyor! Tarife detayları açıklandı!

Doğalgaz kullanıcılarını ilgilendiriyor! Tarife detayları açıklandı!

Türkiye genelinde doğal gaz kullanıcıları, Temmuz ayında fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağı haberini aldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı satış tarifelerini sabit tutma kararı aldı.

Tarife Detayları

  • Konut Tüketicileri: 1000 metreküp doğal gaz için belirlenen tarife, 4,080 TL olarak açıklandı.
  • Sanayi Aboneleri:
    • Kademe 1: 8,549 TL
    • Kademe 2: 11,374 TL
  • Elektrik Üretim Amaçlı: 12,000 TL

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan yeni tarife tablosuna göre, Temmuz ayı boyunca geçerli olacak fiyatlar, kullanıcıların enerji maliyetlerini öngörülebilir kılacak şekilde belirlendi.

Kurum Açıklama Yaptı

Kurumun açıklamasına göre, Türkiye'de konutlarda uygulanan doğal gaz fiyatlarının, Avrupa ülkeleri arasında rekabetçi bir konumda olduğu belirtildi. HEPI fiyat endeksi esas alınarak yapılan değerlendirmede, Türkiye'nin enerji maliyetlerindeki istikrarı ve düşük fiyat politikası vurgulandı.

Bu kararla birlikte, kullanıcılar Temmuz ayında sabit fiyatlarla daha öngörülebilir bir enerji kullanımı sağlama avantajına sahip olacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz