Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Bankalar zorunlu tutuyor!

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Bankalar zorunlu tutuyor!

Banka kredisiyle araç satın alanlar artık kasko poliçesi yaptırma zorunluluğuyla karşı karşıya. Bankalar, kredi vermeden önce müşterilerine kasko poliçesi yaptırma şartı getiriyor ve bazı durumlarda bu poliçenin bankadan alınmasını zorunlu tutuyor.

Kredi Kullananlara Kasko Baskısı

Bankalar, araç kredisi kullanan müşterilerden kasko poliçesi yaptırmalarını isteyerek, bu poliçenin bankadan alınmasını şart koşuyor. Müşteriler dışarıdan daha uygun fiyat almak istediklerinde ise kredi verilmeme tehdidiyle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bankalar, poliçeyi kendileri keserek, müşterinin hesabından veya kredi kartından otomatik olarak tahsil ediyorlar.

Tüketici dernekleri, tüketicilerin sigorta poliçelerini serbest piyasa koşullarına göre istedikleri acenteden yaptırma özgürlüğüne sahip olduğunu savunuyor. Bu kapsamda, bankaların zorunlu kasko taleplerine karşı tüketicilerin hukuki mücadele yürütebileceklerini belirtiyorlar.

Bankaların Yasal Zorunluluğu

Hukukçular ise, bankaların araç kredisi verirken kendilerini garanti altına almak adına kasko poliçesini zorunlu tutabileceğini ancak tüketicinin bu poliçeyi bankadan değil istediği acenteden yaptırabileceğini vurguluyorlar. Bu bağlamda, tüketicilerin bankaların dayatmalarına karşı bilinçli adımlar atma ve alternatif çözümler arama hakları bulunuyor.

Bu gelişmeler, banka kredileriyle araç sahibi olmak isteyenlerin dikkatle takip etmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor. Tüketiciler, kasko poliçesi alırken bankaların dayatmalarına karşı seçeneklerini değerlendirerek en uygun ve avantajlı seçeneği tercih etme hakkına sahipler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz