Milli Eğitim Akademisi 2024 KPSS Puanıyla Alım Yapacak Mı?

Milli Eğitim Akademisi 2024 KPSS Puanıyla Alım Yapacak Mı?

Milli Eğitim Akademisi 2024 KPSS Puanıyla Atama Bekleyen Öğretmenleri Etkiliyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi kapsamında Milli Eğitim Akademisi kuruluyor. Bakanlığın öğretmen atamalarında merkeze almayı planladığı Akademi eğitimiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Buna göre Milli Eğitim Akademisi ve Akademi İzleme ve Yönlendirme Kuruluna ilişkin hükümleri 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek. Atama bekleyen öğretmenler merak ediyor Milli Eğitim Akademisi 2024 KPSS Puanıyla Alım Yapacak Mı? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı son 45 bin ve 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yaklaşık bir veya bir buçuk yıl süre sonrasında gerçekleştirdi. Son iki atama incelediğinde bir önceki öğretmen atamalarına kıyasla sürecin bir hayli uzatıldığı görülmektedir.

2023 KPSS puanıyla 20 bin öğretmenin atama süreci devam ediyor. 20 bin sözleşmeli öğretmenin göreve başlama tarihi henüz kesinleşmemiş olsa da Birinci dönem yarı yıl tatilinin ardından öğretmenlerin göreve başlayacağı düşünülmektedir.

2023 KPSS puanıyla atanacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin 2025 Şubat ayında göreve başlaması bekleniyor. Milli Eğitim Akademisinin 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle kuruluyor. Bakanlık öğretmen atama sürecini ortalama bir yılı aşkın sürede tamamlıyor. Bu sebeple Akademiye ilk alımlarının 2024 KPSS Puanıyla olma ihtimali çok yüksek görülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz