2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması Açıklamaları

2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması Açıklamaları

2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması Açıklamaları Haberimizde...

2024 KPSS Puanıyla öğretmen ataması sürecinin 2023 KPSS puanıyla öğretmen ataması sonrasında yapılacağı biliniyor. Yaklaşık yarım milyon aday 2024 KPSS puanıyla öğretmen ataması yapılmasını bekliyor. 2024 KPSS puanıyla öğretmen atamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 17 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan gazete röportajında 2024 yılında emekli olasını beklediklerini öğretmen sayısı ve öğretmen atama sayısına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Tekin'in açıklamalarının özetinde "İhtiyaç kadar öğretmen alımı yapabileceğiz... Bu yıl maksimum 8 bin öğretmenimizin emekli olmasını bekliyoruz" ifadeleri yer almaktadır.

Bakan Yusuf Tekin 2 Eylül 2024 tarihinde katıldığı TV Programında öğretmen ihtiyacına yönelik "Anlık olarak ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğu yer değiştirme sonuçlarından sonra belli olur... Öğretmen norm doluluk oranı yüzde 95. Norm güncellemeleri yaptıktan sonra net rakamları söyleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

Son olarak Bakanı Yusuf Tekin 17 Ekim 2024 tarihinde katıldığı TV Programında 2024 KPSS puanıyla öğretmen atamasının mevcut sisteme göre olacağını şu sözlerle açıkladı.

"Bu yıl sınava girip önümüzdeki yıl atamasını yapacağımız gruptaki arkadaşlarımız onlar şuan dalı hali hazırda ki meri mevzuata göre atamaları olacak."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz