Yeni yönetmelik: Tapusu olan herkesten belge talep edilecek!

Yeni yönetmelik: Tapusu olan herkesten belge talep edilecek!

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile birlikte artık tapusu olan herkesin belge talep etmesi gerekecek. Bu karar, milyonlarca tapu sahibini doğrudan ilgilendiriyor ve taşınmaz mal sahipleri için yeni bir zorunluluk getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gitti. Yeni düzenlemelerle birlikte çiftçilerin tarımsal faaliyetleri daha etkin bir şekilde kayıt altına alınacak ve denetlenecek. Ayrıca, sistemin güncel tutulması ve verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Yönetmelikte yapılan önemli değişikliklerden biri de taahhütname kapsamında olan arazilerin belirlenmesiyle ilgili oldu. Üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonları tarafından belirlenen bu arazilerde, mirasçılar veya hissedarlar tarafından yapılan itirazlar dikkate alınacak. Bu sayede, adaletli bir kayıt süreci sağlanması amaçlanıyor.

Veraset yoluyla devralınan araziye ilişkin düzenlemeler

Yönetmelikte yapılan diğer bir düzenleme ise, veraset yoluyla devralınan ve taahhütname ile başvurulan arazilere ilişkin. Hissedarlar veya mirasçılar tarafından yapılan itirazlar, ilgili arazilere ait kayıtların güncellenmesine olanak tanıyacak şekilde düzenlenmiştir. Bu adım, taşınmaz mal sahiplerinin haklarını koruma ve güçlendirme amacını taşımaktadır.

Yeni düzenleme ile birlikte, tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü durumunda, miras hakkının tescil edilmemiş araziler için mirasçılık belgesi talep edilecek. Ayrıca, hissedarlar veya mirasçılar arasında hisse oranlarının belirsiz olduğu durumlarda da kira sözleşmesi veya taahhütname talep edilecek.

Yayımlanan yeni yönetmeliklerle birlikte, tapu sahipleri için yeni zorunluluklar getirilmiş durumda. Bu düzenlemeler, taşınmaz mal sahiplerinin kayıtlarını güncellemesi ve belirli süreçlere uyması gerektiğini vurgulamaktadır. ÇKS kayıtları ve diğer detaylar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için www.emlakmuzayede.com.tr adresini ziyaret edebilir veya 0212 608 15 00 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz