Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak?

Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak sunulan Aile Destek Programı, Temmuz ayında sona erecek gibi görünüyordu.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları ile programın 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu gelişme, yardım alan vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağladı. Şimdi gözler, Eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına çevrildi.

Eylül ayı ödemeleri için beklenen tarih

Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri’nin 15 ile 31 Eylül tarihleri arasında yapılması öngörülüyor. Bu tarihler arasında ödemelerin hesaplara geçmesi bekleniyor. Vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını e-devlet üzerinden kontrol edebilirler. Bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ödemelerin bu tarihlerde düzenli olarak yapılacağı ifade ediliyor.

Aile destek programı nedir ve nasıl çalışır?

Aile Destek Programı, sosyal devlet anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere finansal destek sağlamayı amaçlıyor. Program, hanelerin kişi başına düşen aylık gelirine göre belirlenen 4 farklı gelir aralığına göre aylık olarak 850 TL ile 1,250 TL arasında değişen destek ödemeleri sunuyor.

Ödemelerin sorgulanması

Eylül ödemeleri hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, ödemelerin hesabına geçip geçmediğini e-devlet üzerinden sorgulayabilirler. Sorgulama yapmak için e-devlet sisteminde “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sekmesinden “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C. kimlik numarası ile giriş yapılması gerekmektedir.

Aile Destek Programı’nın devam etmesiyle birlikte, ihtiyaç sahibi ailelerin bu destekten yararlanmaya devam edeceği bir süreç başlayacak. Eylül ayı ödemelerinin belirtilen tarihlerde yapılması beklenirken, vatandaşlar ödemeleri e-devlet üzerinden kolaylıkla takip edebilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz