Son dakika: Meteoroloji’den kritik hava durumu uyarısı! Sağanak ve sıcaklık endişesi…

Son dakika: Meteoroloji’den kritik hava durumu uyarısı! Sağanak ve sıcaklık endişesi…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunu yayımlayarak, ülkemizin çeşitli bölgelerinde sıcaklık artışı ve sağanak yağışların etkili olacağına dair uyarılarda bulundu.

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgeleri parçalı bulutlu geçerken, Marmara’nın batısı, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Afyonkarahisar, Konya’nın batısı, Eskişehir ve Ankara’nın güneyi, Kastamonu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Kırklareli çevrelerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanından yağış uyarısı

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’un batısında yer alan Çanakkale, Tekirdağ ve Edremit Körfezi çevresinde yağışların etkili olacağını belirtti. Şen, Çarşamba günü Marmara Bölgesi’nde hafif yağışların görüleceğini, Cuma ve Cumartesi günlerinde ise Marmara ve batı orta Karadeniz’de yağışların kuvvetleneceğini ifade etti.

Bölgesel hava durumu detayları

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde hava durumu genellikle az bulutlu olacak ancak batı kesimlerinde zamanla parçalı bulutlar görülecek. İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Rüzgâr, Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık, iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu olacak. Öğleden sonra Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. Ancak doğusunda zamanla yer yer parçalı bulutlar oluşacak ve öğleden sonra Göller Yöresi, Toroslar mevkii ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri

İç Anadolu Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık, ancak öğleden sonra Ankara ve Eskişehir’in güneyi ile Konya’nın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Karadeniz Bölgesi’nde ise genellikle az bulutlu hava koşulları hakim olacak, iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlar ve öğleden sonra Kastamonu çevresinde sağanak yağışlar görülecek.

Güneydoğu Anadolu’da Rekor Sıcaklıklar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde hava sıcaklığı 44 dereceye kadar çıkarken, cadde ve sokaklar neredeyse boş kaldı. Termometreler, sıcaklığın 56 dereceye kadar çıktığını gösterirken, esnaflar ve vatandaşlar sıcağın etkisiyle zor durumda olduklarını belirtiyorlar.

Bu hava durumu raporlarıyla birlikte vatandaşların hava koşullarına göre hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz