Sıcaklıklar o bölgelerde devam ederken Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı geldi!

Sıcaklıklar o bölgelerde devam ederken Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını yayımladı ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Marmara, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Detaylar haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Edirne, Kırklareli ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Hava Sıcaklıkları Rekor Seviyelerde

Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İzmir'de sıcaklık 41.4 dereceye çıkarak, son 42 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 1982 yılında ölçülen 41.3 dereceyi geride bırakan İzmir, en sıcak haziran gününü yaşadı. Bu yüksek sıcaklıklar, açık alanlarda insan yoğunluğunun azalmasına neden oldu.

Rüzgar Durumu

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve Göller Yöresinde batı ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/s) esecek. MGM, bu bölgelerde kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

İzmir'de 42 Yılın En Sıcak Günü

İzmir'de hava sıcaklığı, 41.4 dereceye ulaşarak son 42 yılın rekorunu kırdı. 28 Haziran 1982'de ölçülen 41.3 dereceyi geride bırakan şehir, tarihinin en sıcak haziran gününü yaşadı. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar nedeniyle açık alanlarda büyük bir tenhalık gözlemlendi.

Önümüzdeki Günlerde Hava Durumu

Cumartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor. Yarın gündüz 38, gece 26 derece civarında olacak hava sıcaklıkları, cumartesi günü gündüz 34, gece ise 23 dereceye düşecek.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın, İç Ege ve Göller Yöresinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgesel Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde yerel sağanak yağışlı.
  • Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde parçalı bulutlu.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlı.
  • Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.
  • Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.
  • Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu.
  • Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz