HSK 2024 yılı adli ve idari yargı kararnamesini açıkladı!  Görev yeri değişiklikleri!

HSK 2024 yılı adli ve idari yargı kararnamesini açıkladı! Görev yeri değişiklikleri!

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 yılına ilişkin adli ve idari yargı kararnamesini duyurdu. Toplamda 4.299 hakim ve savcının görev yerleri değişti. İşte detaylar...

Adli Yargıda Görev Yeri Değişiklikleri

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 yılı adli ve idari yargı ana kararnamesi çalışmalarını tamamlayarak kamuoyuna duyurdu. Bu kapsamda, adli yargıda görev yapan 4.009 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

Adli Yargı Kararnamesi

İdari Yargıda Yeni Atamalar

Adli yargının yanı sıra, idari yargıda da kapsamlı görev yeri değişiklikleri gerçekleştirildi. HSK, idari yargıda görev yapan 290 hakim ve savcının yeni görev yerlerini belirledi.

İdari Yargı Kararnamesi

Adalet Bakanı Tunç'tan Mesaj

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni görev yerlerine atanan hakim ve savcılara başarılar diledi. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz