Derslerinde başarılı öğrencilere 10 bin TL ödeme! Detaylar açıklandı

Derslerinde başarılı öğrencilere 10 bin TL ödeme! Detaylar açıklandı

2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna gelinmesiyle birlikte milyonlarca öğrenci karne sevincini yaşadı ve yaz tatiline başladı. Derslerinde başarı gösteren öğrenciler içinse teşvik ödemeleri gündemde.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Kazanan Öğrencilere Destek Ödemesi

Takdir veya teşekkür belgesi kazanan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine karşılıksız olarak 10 bin 200 TL'ye kadar karne ödülü verilecek. Bu destek, başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla sağlanıyor.

Destek Ödemeleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pek çok veli ve öğrenci, bu destek ödemesinin miktarını ve nasıl başvurulacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl yaptığı açıklamada, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise asgari ücret tutarında destek ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte destek ödemeleri tekrar gündeme geldi.

Teşvik Ödemeleri Ne Kadar Olacak?

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek ödemesi yapılacak. Bu oran, yaklaşık 10 bin 200 TL'ye denk geliyor. Böylece başarılı öğrenciler, yaz tatilinde bu destekten faydalanabilecek.

Karne Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her yıl iki kez verilen başarı teşvik paketinde ödemeler, ilk dönemin sonunda ve yaz tatilinde gerçekleştiriliyordu. Başvurular, öğrencilerin yaşadığı ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılmaktaydı. Ancak, bu sene konuya ilişkin henüz bir duyuru yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da resmi bir açıklama gelmedi. Programa ilişkin resmi duyuru yapıldığında, bu haber güncellenecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz