2024 ÖGG sınavı sonuçları ve soru cevap anahtarı yayınlandı mı?

2024 ÖGG sınavı sonuçları ve soru cevap anahtarı yayınlandı mı?

20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen 111. Temel Eğitim ve 87. Yenileme Eğitimi Sınavı'nın ardından, adayların merakla beklediği sonuçların açıklanma tarihi ve soru cevap anahtarı gündeme geldi.

Bu sınavda her soru 1 puan değerindeyken, toplam değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak.

Sınav sonuçları açıklanmadan önce, adayların kendi performanslarını değerlendirebilmeleri için soru ve cevap anahtarı 22 Ekim 2024 tarihinde erişime sunulacak. Adaylar, bu tarihten itibaren sınavda yaptıkları doğru ve yanlışları kontrol edebilecek. Ayrıca, sorulara itiraz süreci de 23-25 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak.

Sonuçların açıklanacağı tarih

Özel Güvenlik Sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 8 Kasım 2024 olarak belirlendi. Sonuçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) resmî web sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Bu tarihe kadar adayların yaşadığı heyecan ve merak, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla sona erecek.

Silah sınavı için değerlendirme

Sınavda silah eğitimi alan adaylar için özel bir değerlendirme uygulanıyor. Bu adaylar, 25 çoktan seçmeli sorunun her biri 2 puan değerinde olduğu 50 puan üzerinden değerlendirilecek. Böylece silah eğitimi sınavı da kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

Sınav süreci sona erdiğinde, adayların beklentileri ve sonuçların kendileri üzerindeki etkisi önemli olacak. Sınavın zorluk derecesi, adayların hazırlık süreci ve sonuçlar üzerinde doğrudan etkili olacak. 8 Kasım’da açıklanacak sonuçlar, birçok adayın kariyer yolculuğunda belirleyici bir rol oynayacak.

Bu süreç, güvenlik alanında kariyer hedefleyen bireyler için büyük bir önem taşırken, sonuçların açıklanmasıyla birlikte yeni fırsatlar kapılarını aralayabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz