Play-Doh  Kırtasiye Ürünleri İsrail Malı Mı? Boykot Listesinde Var Mı?

Play-Doh Kırtasiye Ürünleri İsrail Malı Mı? Boykot Listesinde Var Mı?

Play-Doh Kırtasiye Ürünleri İsrail Malı Mı? Boykot Listesinde Var Mı?

Mebpersonel.org - Özel Haber Türkiye'de 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye ürünlerinin alımı da hız kazandı. Ancak bu yıl, kırtasiye alışverişi yapan birçok öğrenci ve veli, ürünlerin menşe ülkesi ve sermaye yapısı konusunda daha dikkatli bir yaklaşım sergiliyor. Özellikle son dönemde Gazze'de yaşanan olaylar ve bu olaylara tepki olarak İsrail ürünlerine karşı başlatılan boykotlar, kırtasiye alışverişinde de kendini göstermeye başladı.

Bu gelişmelerin ardından kırtasiye alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken markalar üzerine çeşitli tartışmalar gündeme geldi. Özellikle sosyal medyada, Play-Doh markasının boykot edilmesi gerektiği yönünde çağrılar yapılıyor. Boykot listelerinde yer alıp almadığı konusunda ise farklı görüşler bulunuyor.

Ancak bazı çevreler, markanın İsrail ile bağlantısı olduğu iddialarını öne sürerek, bu markanın ürünlerinin satın alınmaması gerektiğini savunuyor. Bu durum, Play-Doh'un özellikle okul alışverişlerinde tercih edilip edilmemesi konusunda kararsızlık yarattı.

Öte yandan, Play-Doh markasının boykot edilmesi gerektiğini düşünenlerin yanı sıra, markanın herhangi bir politik bağlamda değerlendirilmemesi gerektiğini savunanlar da var. Tartışmalar sürerken, veliler ve öğrenciler, bu konuda kendi değerlendirmelerini yaparak alışveriş tercihlerini belirliyor.

Bu iddiaların ardından mebpersonel.org olarak Play-Doh Türkiye’nin distribütörü Ceren İthalat yetkililerine konuya ilişkin sorular yönelterek, ürünlerin ithal olup olmadığı ve İsrail’e karşı tutumlarını sorduk.

Sorularımız ve cevaplar

  1. Play-Doh ürünlerinin üretim yeri neresidir? Bu ürünler Türkiye'de mi üretiliyor yoksa ithal mi ediliyor?

İtalya, Türkiye, Çin olarak üretim yapılmaktadır.

  1. Play-Doh markası hangi ülkeye aittir ve markanın sahibi kimdir? Markanın sermaye yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Playdoh Kırtasiye ürünleri hisse sahipliği %100 Türklere ait olan ve Türkiye menşeli Ceren İthalat ve Dağıtım A.Ş. adına yazmaktayız.

  1. Play-Doh ürünlerinin Türkiye'de satışa sunulmasında yerli üretim süreçleri ya da katkıları bulunuyor mu?

Yerli üretim firmamız açısından son derece önem verdiğimiz bir konu. Birçok ürünümüzü Türkiye’de üretiyoruz. Kuru boya, pastel boya, parmak boya, akrilik boya bu ürünlerin başında gelmektedir.

  1. Play-Doh markasının ürünlerinin üretimi veya satışında, etik değerlere ve sosyal sorumluluk kriterlerine ne kadar önem verildiğini açıklayabilir misiniz?

Hem firmamız hem markamız için “nitelikli eğitim her çocuğun hakkıdır” sloganı ve anlayışıyla üretim yapıyoruz. Çocukların hem mutlu hem sağlıklı hem de insani koşullarda eğitim almaları ve eğitimlerini alırken kullandıkları ürünlerin de sağlıklı olması bizim önceliğimiz. Birçok sosyal sorumluluk projesi yürütmekteyiz. Köy okullarıyla yıllardır süren çalışmalarımız var. Ülkemizin yaşadığı büyük Hatay depreminde haklımızın ve çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için sürdürdüğümüz çalışmalarımız var, lösemili çocuklarımız için yaptığımız çalışmalarımız var. Bunların yanı sıra her yıl düzenli olarak eğitim kurumlarına yaptığımız bağışlarımız var.

Hassas dönemden geçtiğimiz şu günlerde belirtmek isteriz ki; başta ülkemiz olmak üzere hem Filistin halkı ve kıymetli çocukları hem de tüm dünyada zulüm gören çocuklar için çalışmaya onların yanında olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isteriz.

  1. Son dönemde Play-Doh ürünlerinin boykot listelerinde yer aldığına dair iddialar gündeme geldi. Bu konuda Ceren İthalat olarak tüketicilere iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Ceren ailesi olarak dikkat ettiğimiz, boykotu desteklediğimiz süreçte markamızın bu durumla karşı karşıya getirilmesi bizler açısından son derece üzücü. % 100 yerli sermaye ile üretim yapan bir firma olarak yanlış bilgilendirme yapılıp markamızın itibarsızlaştırılmaya çalışılmasını kabul edemeyiz. Halkımızın milli sermaye ile üretim yaptığımızı bilmeleri bizim için çok kıymetli. Markamıza ait ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Saygılarımızla,

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz