Okullar için kış saati uygulaması geri mi dönüyor?

Okullar için kış saati uygulaması geri mi dönüyor?

Türkiye kışa hazırlanırken, işe sabah erken saatlerde giden vatandaşların şikayetleri arttı. Kış saati uygulamasının yeniden geri gelip gelmeyeceği tartışma konusu oldu

Son yıllarda sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar, kış saati uygulamasının kaldırılması sebebiyle güneşten mahrum kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, uygulamanın geri dönüp dönmeyeceğine yönelik açıklama yaptı.

Avrupa’da 29 Ekim 2024 tarihi itibarıyla yaz saati uygulaması sona erdi ve kış saatine geçildi. Türkiye'de ise uygulamanın hayata geçip geçmeyeceği merak konusu oldu.

KIŞ SAATİNE GERİ Mİ DÖNÜLÜYOR?

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar kış saati uygulaması ile ilgili değerlendirme yaptı. Bayraktar açıklamasında "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar'ın açıklamasından hareketle, şu an kış saati ile ilgili herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği tahmin ediliyor. Öte yanda okul ve mesai saatleri ile ilgili yeni bir uygulama da söz konusu olabilir.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz