Öğretmenlerin İl Dışı Atamaları İptal Edilecek Mi?

Öğretmenlerin İl Dışı Atamaları İptal Edilecek Mi?

Öğretmenlerin İl Dışı Atamaları İptal Edilecek Mi?

Kurban Bayramı öncesi 2024 öğretmenlerin il dışı atama sonuçları açıklanmıştı. Açıklanan il dışı atama sonuçları sonrası, ataması olan öğretmenlerin bir kısmı her sene olduğu gibi atamalarını iptal etmek istiyor.

MEB Öğretmen Yer Değiştirme Kılavuzu'nda, açık bir şekilde ataması çıkan öğretmenlerin atamalarının iptal edilmeyeceği, sadece atama sonrası oluşan bir mazeret sonucu ve bunu belgelendiren öğretmenlerin atamalarının iptal edileceği belirtilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bayram sonrası il dışı öğretmen atama sonuçlarını iptal etmek isteyen öğretmenlerin dilekçelerini alacağı ve sadece mazereti olanları değerlendirip buna bağlı olarak hangi öğretmenlerin il dışı atama sonuçlarını iptal edip etmeyeceği konusunda karar vereceği belirtilmiştir.

Özetle, her iptal için başvuru yapan öğretmenin talebi yerine getirilmeyip, uygun bulunan başvuruların iptal edilmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili gelişmeleri kamuajans.net sitemizden takip edebileceksiniz

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

19 Yorum