Öğretmen Olmak İsteyenler Dikkat: 6 Yıl Zorunlu Eğitim Şartı!

Öğretmen Olmak İsteyenler Dikkat: 6 Yıl Zorunlu Eğitim Şartı!

Öğretmen Olmak İsteyenler Dikkat: 6 Yıl Zorunlu Eğitim Şartı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Bu kapsamda öğretmenlik mesleğinde yeni dönem başlıyor. Öğretmen istihdamı ve hizmet içi eğitimin merkezinde yer alması planlanan Milli Eğitim Akademisi kuruluyor. Öğretmen olmak isteyenler dikkat Akademi ile birlikte 6 yıl zorunlu eğitim geliyor. İşte detaylar...

Öğretmenlik Meslek Kanunu ilgili maddesi;

(3) Hazırlık eğitiminin süresi dört dönemdir. Bu süre, öğretmen adayının mezun olduğu yükseköğretim programına göre üç dönem olarak uygulanabilir.

Öğretmen olmak isteyenler öncelikle 4 yıl lisans eğitimini tamamlayacak. Lisans mezunu adaylar bitirdikleri Fakülteye göre Pedagojik Formasyon belgesi alacak. Eğitim Fakültesi mezunları için Pedagojik Formasyon belgesi gerekmemektedir.

KPSS puan üstünlüğüne göre her branşa ayrılan kontenjan sayısınca aday Arşiv ve Güvenlik Soruşturmasının ardından Akademiye kabul edilecek. Akademi'de 3 veya 4 dönem süresince eğitim görecek adaylar başarılı oldukları sürece sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Eğitim sürecinin 1,5 veya 2 yıl süreceği biliniyor.

Öğretmen olmak isteyenleri 4 yıllık lisans eğitimine ilaveten 2 yıl Milli Eğitim Akademisi eğitim süreciyle zorunlu olarak 6 yıl eğitim görmeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz