E-Devlet Üzerinden 1. Sınıf Kayıt Sorgulama: Çocuğunuz Hangi Okula Yerleştirildi?

E-Devlet Üzerinden 1. Sınıf Kayıt Sorgulama: Çocuğunuz Hangi Okula Yerleştirildi?

E-Devlet Üzerinden 1. Sınıf Kayıt Sorgulama: Çocuğunuz Hangi Okula Yerleştirildi?

1. Sınıf Kayıt Sorgulama Sayfası E-Devlet - E-Okul 2024-2025: Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokula Başlayacak Öğrencilerin Kayıtları Adrese Dayalı Olarak Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarını adrese dayalı olarak gerçekleştirdi.

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru yapılmaksızın e-Okul sisteminden tamamlandı. Bu sistem, velilerin ve öğrencilerin kayıt süreçlerini kolaylaştırarak herhangi bir ek işlem yapmalarına gerek kalmadan otomatik olarak yerleştirmeleri sağlıyor.

İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesi ile 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi ise Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

Veliler, e-Devlet kapısı sisteminden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler. Bu sistem, velilere çocuklarının hangi okula kayıt edildiği bilgisini hızlı ve güvenilir bir şekilde sunuyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu tarih, yeni öğretim yılı için geri sayımın başladığını ve öğrencilerin okullarına kavuşma heyecanını yaşamaya başlayacakları günü işaret ediyor.

Velilere ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileriz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

3 Yorum