Sağlık Bakanlığı 2024 İller Arası Yer Değiştirme  Tarihi Ve Duyurusu Yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı 2024 İller Arası Yer Değiştirme Tarihi Ve Duyurusu Yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı 2024 İller Arası Yer Değiştirme Tarihi Ve Duyurusu Yayınlandı.

2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası

Sağlık Bakanlığı'ndan Önemli Duyuru

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği gereğince, 2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası, 26 Temmuz 2024 Cuma günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Başvurular, Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacak ve adaylar en fazla on tercih yapabilecektir.

Başvuru Süreci ve Koşulları

Başvurular, 26 Haziran 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 18:00'e kadar devam edecektir. Adaylar, başvurularını EKİP üzerinden elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydederek kesinleştireceklerdir. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacak olup, başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Kura ve Yer Değiştirme Kuralları
  1. İstihdam Planlama Komisyonu Kararı: 12 Haziran 2024 tarihinde yapılan toplantıda alınan karar gereği, bu kurada yerleşip ataması yapılan uzman tabip, uzman (TUTG) ve tabiplerin ayrılışları, yerlerine atanacak personelin göreve başlamasından sonra gerçekleştirilecektir. Personel sayısının birden fazla olması halinde, ayrılışlar en yüksek hizmet puanına sahip personelden başlanarak yapılacaktır.

  2. Yer Değiştirme Süresi: Atama tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayrılışlarını yapmayanların atamaları iptal edilecektir. Yasal mazeretlerini belgelendirenler bu süreyi aşabileceklerdir.

  3. Çalışma Süresi: Kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ilde en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

  4. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY): DHY’sini tamamlamış olan personel için atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

  5. Stratejik Personel: Uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi ve eczacı unvanındaki personel, halen çalıştıkları kadro unvan ve branşta açılan münhal kadrolardan tercih yapabilecektir.

Önemli Tarihler ve İtiraz Süreci
  • Başvuruların İlanı: 26 Haziran 2024 – 1 Temmuz 2024
  • Başvuru Retlerinin İlanı: 18 Temmuz 2024
  • İtiraz Süresi: 18 Temmuz 2024 – 19 Temmuz 2024
  • İtiraz Sonuçlarının İlanı: 25 Temmuz 2024
  • Kura Tarihi: 26 Temmuz 2024

Yerleştirme sonuçları aynı gün Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde ilan edilecektir.

Sonuç

Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştireceği bu önemli kuraya ilişkin tüm detaylara EKİP üzerinden erişim sağlanarak başvuru yapılabilir. Sağlık hizmetlerinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için belirlenen kurallara ve tarihlere dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Daha fazla bilgi ve başvuru için EKİP ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz