PTT personel alımı: KPSS’li ve KPSS’siz başvurular için yeni şartlar!

PTT personel alımı: KPSS’li ve KPSS’siz başvurular için yeni şartlar!

Türkiye’nin en büyük kamu kurumlarından biri olan PTT, genişleyen kadrosu ile iş arayanlar için umut olmaya devam ediyor.

Kurum, KPSS şartı olup olmadığına göre değişen iki farklı personel alım türü ile yeni adaylar arıyor. İş arayanlar için bu fırsatları kaçırmamak adına başvuru şartlarını bilmek kritik önem taşıyor. İşte PTT'nin KPSS’li ve KPSS’siz personel alımlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler:

Genel başvuru şartları

PTT’ye başvuruda bulunacak adayların karşılaması gereken genel şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Türk Vatandaşlığı: Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde çalışacaklar hariç tüm adaylar için geçerli bir şarttır.
  • Yaş Kriteri: Başvuru tarihindeki yılın Ocak ayı itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 36 yaşını aşmamış olmak.
  • Kamu Hakları: Kamu haklarından yasaklı olmamak.
  • Suç Geçmişi: Belirli suçlardan mahkûm olmamak. Özellikle devlet güvenliğine karşı işlenen suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık gibi suçlar kapsam dışı bırakılmıştır.
  • Akıl Sağlığı: Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuata aykırı olmamak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında görev yapmaya engel bir akıl hastalığı bulunmamak.
  • Mecburi Hizmet Yükümlülüğü: Başka kurumlarda mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
  • Eğitim Şartı: Atanacağı pozisyon için gerekli olan öğrenim seviyesine sahip olmak.
  • Sosyal Güvenlik: Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak.

KPSS’li ve KPSS’siz personel alımı

PTT, çeşitli kadrolar için KPSS puanına sahip olan veya olmayan adayları değerlendiriyor. KPSS’siz alımlar, genellikle daha genel pozisyonlar için yapılırken, KPSS şartı aranan pozisyonlar için daha spesifik ve uzmanlık gerektiren kadrolar söz konusu olabiliyor. Her iki alım türü için başvuru koşulları ve detaylar, PTT’nin resmî duyurularında ve ilanlarında belirtiliyor.

PTT’de çalışmak isteyenler için başvuru süreci oldukça önemlidir. Genel ve özel başvuru şartlarını dikkatlice incelemek, başvuru sürecinde başarılı olmak adına kritik bir adımdır. PTT’nin resmi kanalları ve ilanları, başvuru tarihleri ve gerekli belgeler hakkında en güncel bilgileri sağlayacaktır. İş arayanlar, bu fırsatları değerlendirmek için hazırlıklarını şimdiden yapmalı ve başvuru süreçlerini takip etmelidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum