İŞKUR Günlük 719,32 TL Cep Harçlığı Vermeye Başladı!

İŞKUR Günlük 719,32 TL Cep Harçlığı Vermeye Başladı!

İŞKUR Günlük 719,32 TL Cep Harçlığı Vermeye Başladı!

İŞKUR Günlük 719,32 TL Cep Harçlığı Vermeye Başladı! Üstüne SGK Girişi de Yapıyor

İŞKUR İşbaşı eğitim programlarıyla mesleki deneyim kazanmanın yollarını haberimizde açıklıyoruz. İŞKUR, Türkiye'deki işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programları düzenlemektedir. Bu programlar, bireylerin mesleki becerilerini geliştirmeleri, yeni iş kollarına adım atmaları ve iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde girmeleri için harika fırsatlar sunuyor.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları ve Harçlık Miktarı

İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlar, programa fiilen katıldıkları günler üzerinden çeşitli cep harçlıkları almaktadır. Bu ödemeler, iş arayan katılımcılar, öğrenciler ve işsizlik ödeneği alanlar için farklı miktarlarda belirlenmiştir. Geleceğin meslekleri olarak tanımlanan mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenir.

Başvuru Şartları ve Yeri

İşbaşı eğitim programlarına başvurmak isteyen vatandaşlar, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvurularını yapabilirler. Programa katılmak isteyen bireylerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak, emekli olmamak, son bir yıl içinde aynı işyerinde sigortalı olmamak gibi kriterler bulunmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi ve Detayları

Programlar, işyerinin sektörüne ve mesleğin gerekliliklerine göre farklı sürelerde düzenlenmektedir. Program süresi, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin meslekleri olarak görülen alanlardaki işbaşı eğitim programları 18-29 yaş arası gençler için en fazla 9 ay sürebilir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise program süresi, MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmayacak şekilde belirlenir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz