Yeni Havalimanı Müjdesi! Bakan Uraloğlu'ndan Heyecanlandıran Açıklama

Yeni Havalimanı Müjdesi! Bakan Uraloğlu'ndan Heyecanlandıran Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'yi havacılıkta yeni bir seviyeye taşıyacak önemli bir projeyi duyurdu

Bakan Uraloğlu, insanlı ve insansız hava araçlarının iniş ve kalkış yapabileceği, adeta bilimkurgu filmlerinden fırlamış bir tasarıma sahip yeni bir havalimanı projesinin müjdesini verdi. "Hava Kampüs" olarak adlandırılan bu yenilikçi uygulama, havacılık sektöründe çığır açacak gelişmeleri de beraberinde getirecek.

Havacılıkta Yeni Nesil Teknolojiler

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan hava kampüs projesiyle, havacılığın sadece profesyonel değil, amatör ve sportif alanlarda da gelişimini hedeflediklerini belirtti. Bu projeyle, havaalanı ve heliport olmayan alanlarda, özellikle dikey iniş ve kalkış yapabilen hava araçları için özel iniş alanları sunulacak. Böylece, hem amatör havacılar hem de profesyonel pilotlar için yeni imkanlar sağlanmış olacak.

bakan-abdulkadir-uraloglu-mujdeyi-verdi-yeni-havalimani-geliyor-bilimkurgu-filmden-firlamis-gibi-17239871506371-1.jpg

Türkiye, Dünyanın Havacılık Merkezlerinden Biri Olacak

Uraloğlu, Türkiye'yi amatör ve sportif havacılıkta dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi planladıklarını ifade ederek, bu yeni hava kampüs uygulamasının havacılık sektöründeki prosedürleri kolaylaştıracağını vurguladı. Yeni kampüsler sayesinde, havalimanlarındaki yoğunluktan etkilenmeden, daha rahat ve hızlı bir şekilde uçuş gerçekleştirilebilecek.

bakan-abdulkadir-uraloglu-mujdeyi-verdi-yeni-havalimani-geliyor-bilimkurgu-filmden-firlamis-gibi-17239871506757-3.jpg

Bakan Uraloğlu, talepler doğrultusunda uçuşlar için özel hava sahalarının tanımlanabileceğini ve bu sahalarda ek uçuş planı sunulmasına gerek kalmadan uçuş yapılabileceğini belirtti. Ancak, bu tanımlanan saha dışında yapılacak uçuşlar için Havacılık Bilgi Yayını (AIP) usullerine uygun uçuş planı sunulması gerektiğini de ekledi. Bu yenilik, özellikle amatör havacılıkta esneklik sağlarken, pilot eğitimleri için de büyük kolaylıklar sunacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz