Yeni dönemde zorunlu afet sigortası (ZAS) geliyor: Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelikleri zorunlu olacak!

Yeni dönemde zorunlu afet sigortası (ZAS) geliyor: Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelikleri zorunlu olacak!

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren’in açıklamalarına göre, Türkiye'de afet sigortası konsepti köklü bir değişime hazırlanıyor.

Meclis gündemine gelecek olan torba yasa ile birlikte zorunlu deprem sigortası yerine Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) uygulamasının getirilmesi planlanıyor. ZAS, Türkiye'de elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi temel aboneliklerin zorunlu hale getirilmesini içeriyor. Bu yeni sigorta sistemi, deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri kapsayacak şekilde tasarlandı. Özellikle köy yerlerini de kapsama alanına dahil eden ZAS, afet durumlarında zarar gören ev sahiplerine maddi destek sağlayacak.

Vergiyle karıştırılmamalı: ZAS bir sigorta uygulamasıdır

Eren’in vurguladığı gibi, ZAS’ın vergi paketiyle aynı torba yasada bulunması, genel şartları ile vergilendirme konusunun birbirinden ayrılması gerektiğini gözler önüne seriyor. ZAS, afet sigortası olarak tanımlanmalı ve vergi uygulamalarından farklı düşünülmelidir.

Yeni düzenleme ile ZAS’ın detayları belirlenirken, afetlerde zarar gören mülk sahiplerine yapılacak ödemelerin kapsamı genişletiliyor. Bu süreçte köylerdeki evlerin yanı sıra, farklı afet türlerinde değişen kontrol noktaları da göz önünde bulundurulacak.

Türkiye’deki afet sigortası sisteminde yapılan bu güncelleme, hem vatandaşların hem de devletin afet risklerine karşı daha güçlü bir hazırlık içinde olmasını sağlayacak. ZAS’ın getirilmesiyle beraber, elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerinin zorunlu hale getirilmesi, geniş çaplı bir koruma sağlama amacını taşıyor. Detaylı bilgilere ulaşmak ve ZAS hakkında güncel gelişmeleri takip etmek için resmi kanalları ve ilgili haber kaynaklarını kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

2 Yorum