Yeni dönemde hastane randevularında devrim: MHRS onaylı randevu sistemi

Yeni dönemde hastane randevularında devrim: MHRS onaylı randevu sistemi

Son yıllarda sağlık sektöründe yaşanan dijital dönüşüm, hastaların randevu alırken yaşadığı sorunları minimize etmeyi hedefliyor.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurusuyla başlayan MHRS Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs itibarıyla hayata geçiyor. Bu sistem, hastaların randevu alırken daha kontrollü ve verimli bir süreç yaşamalarını sağlayacak.

Onaylı randevu sistemi nedir?

MHRS Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesi durumunda boş kalan zaman dilimlerini hizmet bekleyen hastalara sunmayı amaçlıyor. Bu sistemle birlikte hastalar, randevularını onaylamak veya iptal etmek için daha fazla kontrol sahibi olacaklar.

  • Randevu alırken artık daha fazla sorumluluk hastalara veriliyor. Randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00’ye kadar kişilerin randevularını onaylamaları veya iptal etmeleri gerekecek.
  • Onaylı randevuların iptali de kolaylaşıyor. Saat 20.00’ye kadar www.mhrs.gov.tr internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Kimler bu sistemden muaf tutuluyor?

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları, bu sistemin dışında tutuluyor. Bu gruplar her zaman randevu alabilecekler.

MHRS Onaylı Randevu Sistemi, hastaların randevu sürecinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayarak sağlık hizmetlerinde verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu sistemle birlikte randevu alırken yaşanan sıkıntılar azalacak ve hastalar daha kolay bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz