TOKİ’den yeni konut projesi: 417 bin TL ile daire sahibi olun!

TOKİ’den yeni konut projesi: 417 bin TL ile daire sahibi olun!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir konut projesi başlattı.

İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Türkiye genelinde birçok şehirde uygulanacak bu projeyle, 417 bin TL birikimi olan kişiler ev sahibi olma fırsatı yakalayacak. Kura usulü ile satışa sunulan konutlar, büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Proje kapsamında, 416.956,38 TL peşinatla 2+1 daire sahibi olmak mümkün. Aylık taksitler ise sadece 10.423,91 TL olarak belirlenmiş. TOKİ, Erzurum’un Aşkale ilçesinde 2.Etap kapsamında inşa edilen konutlardan 13'ünü satışa sunacak. Bu dairelerden 11'i 2+1, 2'si ise 3+1 olarak tasarlanmış.

Başvuru süreci

Başvurular, 3 Ekim 2024 itibarıyla başladı ve son başvuru tarihi 11 Ekim 2024 olarak açıklandı. Proje için belirlenen başvuru bedeli 2.000 TL. Başvurular, Türkiye Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinden yapılabilecek. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvuru yapma imkânı bulunuyor. Kura tarihi ise 18 Ekim 2024 olarak belirlenmiş.

Sözleşme imzalama ve ödeme süreci

Asil hak sahipleri, 24-25 Ekim 2024 tarihleri arasında sözleşme imzalayabilecekken, yedek hak sahipleri için bu tarih 31 Ekim 2024 olarak belirlenmiş. Peşinat bedelinin, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan kısmı, sözleşme imzalama tarihleri arasında ödenerek Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanacak.

Ödeme planı ise, borç bakiyesinin tercih edilen peşinat miktarına göre 120 ay boyunca aylık taksitler halinde gerçekleştirilecek. Yıllık artışlar, memur maaş artış oranına göre yapılacak.

TOKİ'nin yeni konut projesi, dar gelirli aileler için büyük bir fırsat sunuyor. Uygun peşinat ve taksitlerle ev sahibi olma imkânı, birçok vatandaşın hayalini gerçeğe dönüştürecek. Başvuruların hızlı bir şekilde gerçekleştiği bu projede, herkesin kendi bütçesine uygun bir konut bulması mümkün.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz