Son dakika hava durumu tahminleri- 13 Temmuz 2024

Son dakika hava durumu tahminleri- 13 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre Türkiye genelinde hava durumu etkili olmaya devam ediyor.

Özellikle Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzey çevreleri ve Çankırı'da kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtiliyor. Buna ek olarak, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için detaylı hava durumu tahminleri şu şekilde:

İstanbul'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Edirne'nin güneyi ve Gelibolu çevreleri ile Marmara'nın güneydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde Balıkesir'in güney ve doğusunda, Bursa çevrelerinde kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Ege'nin iç kesimleri ve İzmir çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Kütahya çevrelerinde akşam saatlerinde kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Sıcaklıkların yüksek seyretmesi, sağanak yağışların şiddetini artırabilir.

Ankara, Eskişehir ve Çankırı'da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Öğle saatlerinden sonra kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olabileceği belirtiliyor. Özellikle Çankırı'da yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Özellikle Karabük ve Kastamonu'nun güney çevrelerinde kuvvetli yağışların görülebileceği uyarısı yapılıyor.

Erzurum, Kars ve Van çevrelerinde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Kuzey kesimlerinde yer yer çok bulutlu olabileceği belirtilirken, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışların etkili olabileceği uyarısı yapılıyor.

Bu hava durumu değerlendirmesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine dayanmaktadır. Hava durumu tahminlerini güncel olarak takip etmek önemlidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz