Sıcaklıklar 5 Derece Artıyor: İstanbul ve Diğer Bölgeler Etkilenecek

Sıcaklıklar 5 Derece Artıyor: İstanbul ve Diğer Bölgeler Etkilenecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunu yayımladı ve önümüzdeki hafta için kritik uyarılarda bulundu. Peki, bu bunaltıcı sıcaklar ne kadar sürecek? İşte tüm detaylar…

17 Ağustos 2024 Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının 5 dereceye kadar artacağı belirtilirken, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sıcak hava dalgasının etkili olacağı bildirildi. İstanbul Valiliği de vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir kısmında sıcak hava dalgası etkili olacak. Özellikle Marmara Bölgesi’nde, 17 Ağustos’tan itibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova gibi illerde sıcaklıkların 31 ila 39 derece arasında değişmesi bekleniyor. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi hassas grupların, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

İstanbul Valiliği’nden Uyarı: Dikkatli Olun!

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Pazartesi gününden itibaren İstanbul’da hava sıcaklıklarının artacağını ve bu durumun hafta boyunca devam edeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların 31-33 derece arasında olacağı tahmin edilirken, vatandaşların gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulandı.

İç ve Doğu Kesimler İçin de Uyarılar Var

Meteoroloji, ülkemizin güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerde de artacağını açıkladı. Özellikle İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgarlar Bekleniyor

Bunun yanı sıra, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor. Rüzgar hızının 40-60 km/saat arasında olacağı tahmin ediliyor, bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Sıcak Hava Kaç Gün Sürecek?

Uzmanlar, bu sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta boyunca etkili olacağını belirtiyor. Sıcaklıkların özellikle kıyı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkması, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde 1 ila 8 derece arasında artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz