Sakarya'da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı…

Sakarya'da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı…

İlköğretim Haftası ve 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sakarya'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Serdivan Mehmet Demir İlkokulu'nda gerçekleştirilen programa, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Vali Yaşar Karadeniz başta olmak üzere yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı törende, yeni eğitim-öğretim yılına yönelik umut ve heyecan dolu mesajlar verildi.

Coşkulu başlangıç: bayrak devir teslim ve ilk zil

Program, tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından yapılan protokol konuşmalarıyla öğrenciler arasında bayrak devir teslim töreni gerçekleşti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ile duygu dolu anlar yaşanırken, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve diğer protokol üyeleri, yılın ilk okul zilini çalarak sınıfları ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere hediyeler dağıtıldı, okul koridorunda sergilenen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında hazırlanan eserler dikkat çekti.

Yeni eğitim dönemi için hazırlıklar tamam

Vali Karadeniz, açılış konuşmasında Sakarya'daki okulların deprem güvenliği başta olmak üzere tüm hazırlıklarını tamamladığını ve eğitime hazır olduğunu belirtti. Şehirde yeni hizmete açılan 42 okulun donanım olarak eksiksiz bir şekilde eğitime başladığını vurguladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin 1., 5. ve 9. sınıflarda yeni müfredatla eğitim alacaklarını söyleyen Karadeniz, veli, öğrenci ve öğretmen iş birliğinin bu süreçteki önemine dikkat çekti.

Ak Parti Milletvekili Ali İnci, konuşmasında öğrencilerin geleceğe güvenle bakabilmesi için ailelere büyük görevler düştüğünü belirtti. Eğitimde veli-öğrenci-öğretmen iş birliğinin önemine dikkat çeken İnci, eğitimde fırsat eşitliği ile her öğrencinin potansiyelini açığa çıkarabileceğini ve önemli mevkilerde vatana hizmet edebileceğini vurguladı.

Türkiye Yüzyıl’ına hazırlık

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ise, Sakarya'da 13 bin 467 öğretmen ve 218 bin 560 öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile eğitimi geleceğe taşımak için kararlı olduklarını ifade eden Bakırtaş, okul-veli iş birliğinin artırılacağını ve ailelerin sürece daha aktif şekilde dahil edileceğini söyledi. Eğitimde ailelerin rolünün önemine vurgu yaparak, öğrencilerin gelişimine her yönden katkı sağlamak amacıyla yeni projelerin uygulanacağını duyurdu.

İlköğretim Haftası'nın anlamına uygun olarak, okullarda ilk dersin konusu "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" oldu. Öğrenciler, milli değerler ve vatan sevgisi üzerine işlenen bu dersle eğitim-öğretim yılına duygu dolu bir başlangıç yaptı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz