PMYO parkur sınavı tarihi belli oldu: 2024 fiziksel yeterlilik sınavı ne zaman?

PMYO parkur sınavı tarihi belli oldu: 2024 fiziksel yeterlilik sınavı ne zaman?

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrenci alım sürecine başladı.

Bu kapsamda, 2 bin erkek ve 500 kadın olmak üzere toplamda 2.500 öğrenci alınacak. Başvuruların 29 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanmasının ardından gözler, PMYO Fiziksel Yeterlilik Sınavı'nın tarihine çevrildi. İşte, bu önemli sınavla ilgili detaylar.

Başvurular 23-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında e-devlet şifresi ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden alındı. Adaylar, başvurularını http://www.pa.edu.tr adresinden gerçekleştirdi. Şu an için başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, sonuçlar açıklandığında resmi kanallardan duyurulacak ve haberimiz güncellenecektir.

PMYO 2024 parkur sınavı ne zaman?

2024 yılı PMYO Fiziksel Yeterlilik Sınavı ve mülakat tarihlerinin henüz netleşmediği bildirildi. Adaylar, sınav tarihlerinin ve parkur detaylarının Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanacağını takip edebilirler. Adayların, bu sınavda başarılı olabilmek için yüz tam puan üzerinden en az 60 puan alması gerekecek. Fiziksel yeterlilik sınavını geçen adaylar, bir sonraki aşama olan mülakat sınavına çağrılacak.

Fiziksel Yeterlilik Sınavı, adayların polislik mesleği için gerekli fiziksel yeterliliklerini test edecek zorlu parkurlardan oluşacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından detaylı parkur talimatları ve sınav kuralları www.pa.edu.tr adresinden duyurulacak. Adayların bu sınav için gerekli hazırlıkları yapması, başarılı olabilmeleri için önemli bir adım olacak.

Adayların bu süreçte, sınav tarihi ve detayları hakkında güncel bilgileri resmi kaynaklardan takip etmeleri önerilir. Her aşamada dikkatli ve hazırlıklı olmak, PMYO sürecinde başarılı olma şansını artıracaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz