Meteoroloji’den sarı alarm: Kuvvetli yağışlar ve hortum uyarısı!

Meteoroloji’den sarı alarm: Kuvvetli yağışlar ve hortum uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu haritasını paylaştı ve bazı bölgeler için sarı alarm verildi.

İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bolu gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu birçok kentte sağanak yağışların etkili olacağı bildiriliyor. Özellikle Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu ile bazı Doğu illerinde beklenen yağışlar dikkat çekiyor.

Kuvvetli yağışlar bekleniyor

Yapılan açıklamalara göre, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Adana’nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülecek. Bu bölgelerdeki vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Meteoroloji, bu yağışların dolu ve hortum riski taşıyabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Sıcaklık ve rüzgâr durumu

Hava sıcaklıklarının, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Kuvvetli yağışlar, özellikle tarım arazileri ve altyapı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğinden, yetkililerden yapılan çağrılar doğrultusunda vatandaşların dikkatli olması önem taşıyor. Su baskınları, ulaşımda aksaklıklar ve diğer olumsuzluklarla karşılaşmamak için gerekli önlemleri almak gerekiyor.

Meteoroloji'nin bu önemli uyarılarını dikkate alarak, hava koşullarını takip etmek ve gerekli önlemleri almak, güvenliğiniz için hayati öneme sahip. Hava durumu raporlarını düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın!

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz