Meteoroloji uyarısı: Hava sıcaklıkları artacak ama şiddetli sağanaklar devam edecek!

Meteoroloji uyarısı: Hava sıcaklıkları artacak ama şiddetli sağanaklar devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu haritasında köklü değişiklikler yaptı ve çeşitli iller için önemli uyarılarda bulundu.

Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkların 3-5 derece artacağı belirtilirken, bu artışa rağmen bölgeyi etkisi altına alacak şiddetli sağanak yağışlar da gündemde. Bu gelişmeler, özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda aniden bastıran sağanak yağışların ardından yolların göle dönmesine ve trafikte aksamalara yol açtı.

Sağanak yağışlar yolları su bastı

Anadolu Yakası’nda etkili olan sağanak yağış, Ümraniye, Ataşehir ve Sancaktepe gibi ilçelerde büyük su baskınlarına neden oldu. Özellikle rögar kapaklarının tıkanması sonucu oluşan su birikintileri, iş yerlerini ve caddeleri su altında bıraktı. İETT otobüsleri bile bu yağışlardan nasibini aldı ve bazı otobüslerin içine yağmur suları doldu. Bu durum, vatandaşlar ve iş yeri sahipleri için ciddi maddi zararlara yol açtı. İş yeri sahibi Can Seyis, yaşadıkları durumu “Aniden bastıran yağmur ile burayı su bastı. Kanalizasyon tıkanmış, su üretim yerimize kadar girdi” sözleriyle anlattı.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi’nde artması beklenirken, diğer bölgelerde büyük değişiklikler öngörülmüyor. Ancak, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi ve Karadeniz’in çeşitli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar görülebilir. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Bölgeler bazında hava durumu

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir.
  • Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.
  • İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlar görülecek.

Yüksek sıcaklık ve şiddetli yağışların birlikte yaşanacağı bu günlerde, vatandaşların hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor. Hava koşullarına dair güncel bilgileri takip ederek olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz