Meteoroloji uyardı: Hava durumu haritası güncellendi!

Meteoroloji uyardı: Hava durumu haritası güncellendi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunu açıkladı. Ülkemizin birçok bölgesinde hava durumu değişiklik gösterirken, özellikle Marmara Bölgesi'nde yaşayanların dikkatli olması istendi.

İstanbul’un da içinde bulunduğu iller için detaylı hava durumu bilgileri paylaşıldı.

Kars'ta kar yağışı başladı

Son günlerde Kars’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. İki gün boyunca aralıklarla süren sağanak yağışlar, yerini kara bıraktı. Kars, Erzurum ve Ardahan sınırındaki Allahuekber Dağları beyaza bürünürken, Sarıkamış ilçesindeki Soğanlı Dağları da karla kaplandı. Soğuk hava nedeniyle, araçların camları buzla kaplandı ve Keklik Vadisi'ndeki bitkilere kırağı düştü.

Ülke genelinde hava durumu

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, genel olarak ülke genelinde yağış beklenmiyor. Batı kesimlerde yer yer parçalı bulutlu, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları hâkim olacak. Hava sıcaklığının ise genel olarak 1-3 derece artması öngörülüyor. Bu durum, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşanacağı anlamına geliyor.

Rüzgâr ve pus uyarıları

Rüzgârın genel olarak güney ve güneydoğudan, doğu kesimlerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde bazı bölgelerde pus ve yer yer sis olabileceği uyarısı yapıldı.

İllerin hava durumuna göz atalım

  • Marmara: Parçalı ve az bulutlu; İstanbul 18°C, 28°C.
  • Ege: Az bulutlu ve açık; İzmir 18°C, 32°C.
  • Akdeniz: Az bulutlu ve açık; Antalya 20°C, 28°C.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık; Ankara 13°C, 28°C.
  • Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu; Samsun 17°C, 28°C.
  • Doğu Anadolu: Az bulutlu; Kars 1°C, 18°C.

Denizlerde de fırtına beklenmiyor. Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde hava durumu az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgârın hafif olması, deniz aktivitelerini etkilemeyecek gibi görünüyor.

Güncel hava durumu raporları ve tahminler için Meteoroloji’nin duyurularını takip etmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz