Meğerse O Gofretler Muzlu ve Çilekli Değilmiş!

Meğerse O Gofretler Muzlu ve Çilekli Değilmiş!

Yıllardır marketlerden severek aldığımız ve yediğimiz bazı gıdaların içinde muz, çilek, ananas gibi meyveler var mıydı, varsa ne kadardı?

Muzlu Gofret Yasaklandı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Flaş Karar

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüketicinin yanıltılmasını önlemek amacıyla yeni bir karar alındı. Bu karara göre, muz veya çilek aroması kullanılan gofret gibi ürünlerin "Muzlu gofret" olarak satışı yasaklanacak.

Yasak kapsamı genişletildi:

Bakanlık geçtiğimiz günlerde de "… Tadında", "… lezzeti", "... keyfi ” gibi ifadelerin bulunduğu ürünlerin satışını yasaklamıştı. Alınan yeni kararla bu yasağın kapsamı genişletilerek, muz ya da çilek aroması kullanılan gofret gibi ürünlerin de "Muzlu gofret" "Çilekli gofret" olarak satışı yasaklandı.

Limon sosu yasağı da hatırlatıldı:

Bakanlık, tüketiciyi manipüle ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde limon sosu satışını da yasaklamıştı. Bu ürünlerin müşteriler tarafından "limon suyu" olduğu zannedilerek alındığı gerekçesiyle "… Tadında", "… lezzeti", "... keyfi ” gibi ifadeler kullanmak yasak hale getirilmişti.

Yasak ürünler marketlerden çekiliyor:

Alınan karar neticesinde, sakıncalı ürünler market raflarından toplanırken, yasak kapsamının genişletileceği öğrenildi. Bakanlık kaynakları tarafından yürütülen yeni çalışma ile, özellikle zincir marketlerde milyonlarca satışı yapılan ve muz ya da çilek gibi ürünlerin aromasının kullanıldığı gofretlerde kullanılan ifadelere kısıtlama getirilecek.

Gofretlerde muz oranı:

Bir paketinde yaklaşık yüzde 0,1 oranında muz bulundurmasına rağmen, aroma sebebiyle bu ürünleri "Muzlu gofret" olarak satan zincir marketler, yapılacak değişiklik sonrası ya ürünleri tamamen satıştan kaldıracak ya da kullanılan ibareleri silecek.

Denetlemeler artacak:

Bu tür ürünler, marketlerin yanı sıra araçların arkasında mahalle aralarında da yoğun olarak satılmakta. Bu nedenle gerekli sağlık koşullarını karşılamayan ürünlerin toplatılması sağlanırken, bakanlık tarafından bu konuya ilişkin yeni bir denetleme ekibi oluşturulacak.

Değişiklikler gofretle sınırlı kalmayacak:

Değişiklikler yalnızca gofret ürünleriyle sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda yaz aylarında çok sayıda satışı gerçekleştirilen donmuş ürünlere eklenen "dondurma tadında" ifadesi de yeni düzenleme sonrası yasak hale gelecek. Yeni düzenleme ile firmalar, üründe kullanılan ana maddenin ne olduğunu, belirgin bir şekilde paketin üzerinde belirtmek durumunda kalacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz